Tänk på vardagsmotionen – köp en cykel

Idag arbetar många stillasittande framför datorn och i dessa tider är det även vanligt att arbetet sker hemifrån. Det blir då svårt för många att skapa plats i sina liv för den livsviktiga vardagsmotionen.

Brukar du ta bilen till och från jobbet eller när du gör mindre inköp på din lokala livsmedelsbutik? Den dagliga motionen kan då enkelt få en plats i ditt liv genom att du väljer att ta cykeln. Att ta cykeln kan då genom att helt enkelt byta färdsätt bli ett alternativ till ett missat pass på gymmet.

Det finns flera hälsofördelar med cykling

Regelbunden cykling minskar risken för cancer och hjärt-kärlsjukdomar enligt en studie som visade positiva effekter efter så lite som en halvtimmes måttlig ansträngning varje dag. Forskning pekar även på att regelbunden cykling kan bidra till bättre sömn, en ökad koncentrationsförmåga och i förlängningen ett längre liv.

Cyklar finns idag i många olika varianter, kanske passar en elcykel, stadscykel mountainbike eller en hybridcykel bäst för just dig? Är du orolig för snö och is under vintertid så finns det dubbdäck att köpa och med rätt hjälm och belysning så syns du väl i mörkret. Vill du dessutom ha ett brett sortiment så beställ på nätet, enkelt och bekvämt.