Matcha Te – vad är det?

Många av oss te-älskare har förmodligen hört talas om matcha tidigare. Och medan denna gröna och hälsosamma dryck är relativt välkänd är det emellertid inte alla som har full koll på vad matcha faktiskt är.

Dryck med historia

För dig som är intresserad av te har du förmodligen hört talas om matcha. Är du dessutom någon som föredrar grön te är matcha ett perfekt alternativ. Matcha har druckits sedan flera tusen år tillbaka och är känd för sina hälsosamma fördelar.

Te:et kommer i pulverform som du, till skillnad från vanligt te, inte silar bort innan inmundigande. När du gör matcha vispar du i stället pulvret och vattnet med en speciell bambu-visp. Detta ger en grön vätska som smakar underbart med en klick honung.

Perfekt alternativ till kaffe

Matcha är bra för dig av flera olika anledningar. Dels får du i dig betydligt mer antioxidanter om du dricker matcha i förhållande till vanligt grönt te. Detta beror på att du dricker det malda pulvret och inte silar bort de nyttiga tebladen.

Matcha är dessutom ett perfekt alternativ för dig som tycker om energin du får av kaffe men inte är förtjust i de koffein-dippar som medföljer. Matcha ger dig nämligen en jämnare energikurva. Läs mer här och testa idag!