Börja träna

Det finns många bra anledningar till att börja träna men det kanske inte alltid är så lätt att komma igång. Det du ska tänka på är att inte gå ut för hårt i början så att du får ont och tar ut dig så pass att du inte orkar fortsätta.Du kan börja med att fundera över vilken form av träning som skulle passa dig. Kanske har du någon gammal skada som inte gynnas av vissa former av träning? Då ska du inte ägna dig åt den formen. Du kan även prova dig fram och testa olika former för att se vad som passar.

Träningspass med ledare

Om du upplever att det är svårt att komma igång med träningen och lägga upp ett eget träningspass kan det vara en god idé att gå på olika slags träningspass med en ledare som styr det hela. Det kan handla om dans, styrketräning eller varför inte andra former av träning?Under ett sådant träningspass får du ofta lite hjälp från den som leder passet och du blir peppad av energin från de andra personerna som är med på passet, samt den musik som ofta spelas. En timme går ganska fort på detta sätt och du kommer känna dig duktig efteråt.

Ge inte upp

Det är ganska vanligt att något händer när du väl har kommit igång och fått in en bra rutin med träningen, till exempel att du blir förkyld. Då slutar du träna under en tid, vilket kan göra det svårt är att komma tillbaka in i rutinen igen när förkylningen har passerat.Du kanske tänker att det är inte är någon idé nu eftersom du hamnar efter med dina mål men så ska du inte tänka. All träning är bra och det gör inget om du har haft ett litet uppehåll. Kroppen har bra muskelminne och återhämtar sig snabbt igen, bara du sätter igång!