Städa smyckeskrinet

Har du tiotals, eller kanske till och med hundratals, smycken som ligger hemma och skräpar? Många av oss har massor med smycken som vi aldrig använder. Det kan bero på att smyckena inte längre passar eller att du helt enkelt inte gillar mormors gamla halsband. Guld och ädelstenar är dock värdefullt och om du inte använder dina smycken är det bättre att rensa smyckeskrinet och sälja dem.

Sälj gamla smycken innan du köper nytt

Innan du köper några nya smycken bör du kolla vad du redan har. Sortera dina smycken och gör en hög med allt som du inte använder. Genom att sälja guld och smycken som du inte använder kan du tjäna en rejäl slant. Guld har ett högt andrahandsvärde och det är ju onödigt om smyckena bara ligger och samlar damm.

Sortera och fyll på med nytt

Först när du sorterat och rensat ur skrinet kan du fylla på med nytt. Försök att köpa smycken som kompletterar det du redan äger. Undvik att köpa samma sorts smycken som du redan har. Som komplement till klassiska örhängen eller förlovningsringen kan du istället köpa en trendig fotlänk eller något färgglatt smycke. Våga variera och köpa nya vackra smycken för pengarna som du tjänade när du sålde dina gamla guldsmycken.