Snygga huvudbonader genom tiderna

Människan har sedan urminnes tider använt sig av huvudbonader, både av mer praktiska skäl som cykelhjälmen eller mössor för att skydda mot väder och vind men också som bedyrad accessoar. Nuförtiden hittar du både praktiska och snygga alternativ för såväl kyliga vintrar som ljumna somrar.

Välj huvudbonad efter funktion

Är du ute mycket och låter mössan eller kepsen utstå regn eller snö? Då kanske en som går bra och lätt att tvätta är ett gott alternativ. Många mössor tål handtvätt och kepsar är lätt att torka för att få bort ytlig smuts. Vad du också bör tänka på är storlek och passform, mössan eller kepsen ska sitta bekvämt hela dagen. Välja huvudbonad efter årstid och utetemperatur är också att föredra för att slippa frysa om öronen eller riskera att svettas.

Snygga alternativ

Slutligen, huvudbonaden ska vara snygg och till din belåtenhet. Mössan och kepsen ska hänga med dig på många äventyr, i stadens skatepark eller i pisten. Du kanske till och med är en sån som tar långa vandringar eller kör cross? Oavsett vart du än är eller vad du gör ska din huvudbonad sitta bekvämt på ditt ömtåliga huvud.