Hitta passande makeup och läppstift

Makeup och läppstift är för många en del av den dagliga rutinen. Men det kan kännas svårt att hitta vilken nyans och färg som kompletterar ditt ansikte på bästa sätt. Vi har här nedanför tagit upp våra bästa tips på hur du enkelt kan hitta den rätta färgen på läppstiftet.

Ta reda på din hudton

Att ta reda på vilken hudton du har kan hjälpa dig hitta rätt makeup och framförallt läppstift för dig. Det finns ett snabbt knep du kan använda dig av för att se vilken hudton du har. Ställ dig i dagsljus och kolla på dina ådror i handleden. Anser du att ådrorna ser blå eller lila ut har du en kall hudton men ser de gröna ut har du en varm hudton.

Vilket läppstift passar du i?

Grundregeln när det kommer till färg på läppstift är att en kall hudton passar bäst i kalla nyanser medan en varmare hudton passar bättre i varmare nyanser. Har du en varm hudton och vill ha ett rosa läppstift ska du leta efter ett rosa läppstift med mycket färg. Medan du med kall hudton ska leta efter en ljusare och mildare färg av rosa. Köp ditt läppstift online och använda dig av ovanstående tips för att få den perfekta färgen.