Jeanstrender och jeansmode

Jeans har allt sedan James Deans dagar varit det ultimata vardagsplagget för såväl kvinnor som män. Ofta talar man om jeanstrender och jeansmode, men faktum är att det ofta är en återkommande cykel där ett par jeans som var hopplöst omoderna för tjugo år sedan plötsligt dyker upp igen, för att kort därefter försvinna från marknaden. Detta kopplas naturligtvis till dagens modevärld som snurrar allt snabbare, nu med fler säsonger än någonsin. Så låt oss ta en titt på jeans herr och se vad de nuvarande trenderna säger och hur man skulle kunna ta till sig trenderna på ett sätt som möjliggör användning i ytterligare en säsong eller två.

Konsten att välja jeans

Det finns mängder av stilar att välja mellan när du ska skaffa ett par nya jeans. Om du är ovan att handla jeans kan uppgiften te sig nästan överväldigande. Var ska man börja? Vad ska man leta efter? Lyckligtvis finns det en del sajter som kan hjälpa dig på vägen, exempelvis denna eller videon här nedan. Kortfattat kan sägas att du har mycket att tjäna på att skriva ner dina önskemål avseende jeans på en minneslista: Gillar du raka jeans, slimmade jeans eller bootcut? Vilka färger föredrar du? Mörka jeans ger ett mer skräddat och välklätt intryck medan ljusa jeans känns lite mer informella.

Senaste trenderna kring herrjeans

I år har det kommit en del nya materialblandningar i jeansen som gör att de känns extra mjuka och härliga. Exempel på denna trend är de extra mjuka Buster Tapered Jeans från Diesel. Svart är en klassiker som funkar bra i år och allra helst ska de vara och förbli svarta som natten. Då kan det vara värt att testa Reiss Jet Slim Jeans ‘Stay Black’, ett par jeans som förblir svarta i tvätt efter tvätt. Slimmat är fortfarande hett och du kan hitta snävare historier hos såväl dyra som billigare märken. Som exempel på det förra kan nämnas Polo Ralph Lauren Sullivan Slim Stretch Jeans.