Att effektivisera träningen

När det kommer till träning så vill man gärna se en effekt av det man gör. Att effektivisera träningen är något som man kan göra då man har tränat ett tag och börjar känna att man vill få ute mer av det man tränar. Om man vill öka sin prestanda och ett snabbare resultat så bör man ta sig en titt på hur man tränar och förändra det som kan förbättra dina resultat.

Skaffa en hälsoanalys

Man kan genom en hälsoanalys få en bild hur man mår och och vilka prestationsmöjligheter man har. Detta kan man kolla upp hos bland annat Citikliniken Labs som genomför dessa hälsoanalyser. Träningen påverkas naturligtvis av hur vår hälsostatus är och får man kontroll över denna så kan man utifrån analysen göra förändringar i kost och annat som kan förbättra dina träningsresultat. Det kan vara mycket som spelar in hur man kan effektivisera sin träning och få bättre resultat.

Variera träningen

Det kan låta som en självklarhet men det är en stor fördel att variera sin träning. Använder man sig av fria vikter så kan det finnas en fördel att variera antalet upprepningar som man gör med dessa vikter. Det är också viktigt att man tränar fler muskelgrupper. Om man exempelvis håller på med vikter så kan det finnas en anledning att träna kondition på löpband mellan varven. Även vilan mellan olika övningar är viktig. Se till att inte träna för mycket då risken att bli övertränad inte alls är bra för dig.