Bästa hudvården för känslig hud

Att välja rätt hudvårdsprodukter är A och O för att få fin hy. Detta gäller framför allt personer som har känslig hud eftersom de inte tål alla hudvårdsprodukter. Detta gör att vissa produkter till och med kan förvärra huden. Det är dock inte så lätt att veta vad som är rätt hudvårdsprodukter för just din hud. Här hittar du tips på hur du bör tänka för att hitta rätt i skönhetsdjungeln.

Milda produkter

Känslig hud karaktäriseras av att att den blir lättare röd och irriterad. Rodnad, utslag och strävhet är vanligt förekommande. En känslig hud påverkas oftare av temperaturförändringar, men även av starka ingredienser i hudvårdsprodukter. Därför kan det vara en bra idé att välja milda produkter utan parfym eller aktiva ingredienser som retinol och olika syror. Det är dock inte omöjligt för en känslig hud att använda dessa ingredienser, men huden måste vänjas in försiktigt.

Ekologiska produkter

Ekologiska produkter är ofta mer skonsamma för den känsliga huden eftersom de innehåller naturliga och certifierade ingredienser. Fördelen med ekologiska hudvårdsprodukter är att de är tillverkade av ekologiskt odlade ingredienser, vilket innebär att de odlats utan bekämpningsmedel och konstgödsel. De innehåller därför mindre gifter. Hos Babyface.se hittar du ett brett utbud av ekologisk hudvård samt mineralsmink. Produkter och mer information hittar du här på deras hemsida.