Badkar eller dusch – eller både och

Badrummet är ett av de rum som vi nyttjar dagligen både morgon och kväll och kanske ibland mitt på dagen. På frågan om vad som är bäst, badkar eller dusch så skulle vi nog säga både och. Under en period så var det vanligt att badkaret åkte ut till förmån för duschen. Idag så vill många få tillbaks sitt badkar till sina badrum.

Visst är det skönt att kunna spola upp ett hett bad efter en tuff arbetsdag. Samtidigt om det är bekvämt att på morgonen snabbt kunna slänga sig i duschen så man vaknar ordentligt. Oavsett så kan det finnas anledning att tänka på bägge. Har man ett tillräckligt stort badrum så kanske det både får plats med ett badkar och en duschhörna. Det är ju det ultimata att kunna ha bägge i ett och samma badrum och ändå ha gott om plats. Ta en titt online vad som skulle passa bäst hos er och vad som får plats i ert badrum.

Det är viktigt att ni tänker igenom hur ni placerar badkar och eventuellt en dusch. Så klart så styr avlopp det hela men det går att hitta på bra lösningar idag för badrum. Kanske det är så att ni bara kan sätta in ett badkar i badrummet men se till att det även går att så och duscha i det då man inte alltid har tid och lust att spola upp ett bad. Enklast är det att monterar upp ett duschdraperi men det blir snyggt att montera upp ett skydd med frostad glas vid duschdelen på badkaret.