Uppdatera vardagsrummet

Vardagsrummet är en del av hemmet där vi tillbringar mycket tid, oavsett om på egen hand, med familjen eller med vänner och bekanta.

Ta tag i vardagsrummet

Därför är val av inredning i vardagsrummet desto viktigare, för att skapa en trivsam och välkomnande miljö både för dig själv och dina gäster. Börja med att fundera ut vilken stil du vill ha i grunden, med formspråk och färger. Idag väljer många den skandinaviska stilen, som trendar världen över sedan flera år tillbaka. Skandinavisk design utmärks bland annat av stilrena linjer, naturfärger och hög kvalitet, vilket starkt har bidragit till dess stora utbredning och popularitet.

Måla om eller lägga nytt golv?

Ibland behövs det en större förändring hemma för att du ska bli nöjd. Kanske präglas inredningen fortfarande av de som bodde i bostaden innan dig, eller den är helt enkelt ett hopplock av vad du och din partner tagit med er sedan tidigare. En idé kan vara att måla om och/eller lägga om golvet. I Sverige har vi ofta trägolv inomhus, men det kan också vara spännande att fundera på kakel eller liknande, vilket är mer vanligt i medelhavsregionen och ger en annan känsla.

Belysning, accessoarer och mer

När du väl har skapat en grund för ditt vardagsrum, med en sammanhängande stil och färgskala, börjar den enklare och roligare biten. Nu kan du fortsätta med möbler och andra mindre föremål, för att steg för steg bygga upp det slutliga resultatet. Belysningen är viktigt, att den placeras på rätt platser och med rätt typ av ljus, gärna dimbart. Ett annat tips är att inreda med gröna växter, som har visats bidra starkt till både välbefinnande och förbättrad luftkvalitet, beroende på val av planta. Med hjälp av saker som böcker och utvalda accessoarer kan du ge rummet en sista touch av din personlighet.

Byta ut den gamla soffan

En ny soffa kan göra underverk för vardagsrummet. Både utseendemässigt och när det kommer till komforten. En bra soffa kan ju hålla väldigt länge. Men förr eller senare kommer det nog bli aktuellt att skaffa en ny. Anledningen bakom bytet behöver ju dock inte vara att den gamla soffan har gått sönder på något sätt. Som rummet förändras kan det ju även hända att det känns som soffan inte längre passar in på samma sätt. När det kommer till att skaffa en ny finns det många punkter som måste övervägas. Saker som färg, storlek, utformning och stil kan alla vara mycket betydelsefulla faktorer som du ju helst vill kunna bocka av innan du slutför köpet.