hannahmeh.se http://hannahmeh.se Livsstilsblogg - mode, träning, mat, spel och shopping Tue, 30 Nov 2021 13:27:39 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Spela på nätet http://hannahmeh.se/spela-pa-natet/ Tue, 30 Nov 2021 13:27:39 +0000 http://hannahmeh.se/?p=211 Att försöka spela på nätet är att försöka leta sig igenom en höstack för att hitta en nål. Det finns en miljard olika spel och man vet inte riktigt vad man ska titta för att hitta rätt. Här kan du hitta lite tips på vad du kan spela för spel, och vilka olika spel som finns för att du ska kunna ha kul när du spelar. Det viktigaste som du ska prioritera är att det ska vara kul att spela spel. Om det inte är kul när du spelar spel så kommer det heller inte vara bra.

En annan mycket viktigt del när det kommer till att spela på nätet så handlar det mycket om att känna sig trygg i det man gör. Man ska kunna ta en paus när man vill, kunna sluta spela när man vill och känner att man kanske inte har råd längre. Man ska aldrig spela över sina begränsningar. Därför är det bra att leta bra casinon man kan lita på redan från början.

]]>
Badkar eller dusch – eller både och http://hannahmeh.se/badkar-eller-dusch-eller-bade-och/ Tue, 30 Nov 2021 13:26:13 +0000 http://hannahmeh.se/?p=207 Badrummet är ett av de rum som vi nyttjar dagligen både morgon och kväll och kanske ibland mitt på dagen. På frågan om vad som är bäst, badkar eller dusch så skulle vi nog säga både och. Under en period så var det vanligt att badkaret åkte ut till förmån för duschen. Idag så vill många få tillbaks sitt badkar till sina badrum.

Visst är det skönt att kunna spola upp ett hett bad efter en tuff arbetsdag. Samtidigt om det är bekvämt att på morgonen snabbt kunna slänga sig i duschen så man vaknar ordentligt. Oavsett så kan det finnas anledning att tänka på bägge. Har man ett tillräckligt stort badrum så kanske det både får plats med ett badkar och en duschhörna. Det är ju det ultimata att kunna ha bägge i ett och samma badrum och ändå ha gott om plats. Ta en titt online vad som skulle passa bäst hos er och vad som får plats i ert badrum.

Det är viktigt att ni tänker igenom hur ni placerar badkar och eventuellt en dusch. Så klart så styr avlopp det hela men det går att hitta på bra lösningar idag för badrum. Kanske det är så att ni bara kan sätta in ett badkar i badrummet men se till att det även går att så och duscha i det då man inte alltid har tid och lust att spola upp ett bad. Enklast är det att monterar upp ett duschdraperi men det blir snyggt att montera upp ett skydd med frostad glas vid duschdelen på badkaret.

]]>
Fixa till i vardagsrummet http://hannahmeh.se/fixa-till-i-vardagsrummet/ Wed, 27 Jan 2021 14:08:05 +0000 http://hannahmeh.se/?p=200

Börjar ni bli less på hur ni har det i ert vardagsrum. Vi ger bra tips på hur ni relativt enkelt kan fixa till i vardagsrummet utan att behöva totalrenovera eller byta ut hela möblemanget.

Fokusera på en sak

Se till att fokusera på en ska i taget. Det kan vara att byta gardiner i alla fönster. Se till att skaffa nya gardiner som passar in i ert hem och något som ni trivs med. Detta kan passa bra när ni plockar ner era julgardiner och ska sätta upp något annat. Köp nya spännande gardiner som förändrar ert vardagsrum.

Lägga in nytt golv

Detta kanske kan vara något som känns för stort men att lägga in nytt golv kan göra en otroligt stor skillnad på ert vardagsrum. Välj det golv som ni anser passa bäst i ert rum. Om ni inte behöver riva upp det gamla golvet så kan ni styra undan möbler på halva delen och börja lägga gol på den andra sidan. När ni ör klar så flytta över och ta den andra sidan.

Förnya er soffa

Istället för att köpa en ny soffa så går det att skaffa ett nytt överdrag till soffan. Lite nya kuddar så blir den som ny. Om inte soffan är nersutten och det bara är tyget som farit illa så kan detta vara ett gott alternativ tills ni väljer att byta ut den gamla soffan till något nytt.

]]>
Ta hand om hela din garderob http://hannahmeh.se/ta-hand-om-hela-din-garderob/ Mon, 23 Nov 2020 15:37:04 +0000 http://hannahmeh.se/?p=193

Det vi vanligtvis brukar ta hand om då det kommer till vår garderob är kläderna. Vi tvättar dessa regelbundet och ser till så de är hela och renat när vi ska använda dom. För att hela garderoben ska se bra ut så gäller det att vi tar hand om våra skor och accessoarer också.

Skor behöver skötas om lika väl som något annat i garderoben. Regelbunden skovård är något som du behöver ta med i din planering då och då. Skor som inte används så ofta kan med fördel få ha skoblock för att hålla sin form. Skor bör inte användas flera dagar i sträck då de behöver få torka ur. Därför så är det en fördel att ha många skor att välja på.

Se till att köpa hem skovårdsprodukter till dina olika skor. Olika skor behöver olika produkter. Det vanligaste vi har kanske är skinnskor och då är det mest produkter för dessa skor som man har behov av. Har man mockaskor eller skor i annat material då behöver man produkter även för dessa skor. Se till att avsätta i alla fall en gång i  månaden då du går igenom din  skogarderob och se om det är några som behöver extra omsorg.

]]>
Bästa hudvården för känslig hud http://hannahmeh.se/basta-hudvarden-for-kanslig-hud/ Wed, 30 Sep 2020 14:28:54 +0000 http://hannahmeh.se/?p=177

Att välja rätt hudvårdsprodukter är A och O för att få fin hy. Detta gäller framför allt personer som har känslig hud eftersom de inte tål alla hudvårdsprodukter. Detta gör att vissa produkter till och med kan förvärra huden. Det är dock inte så lätt att veta vad som är rätt hudvårdsprodukter för just din hud. Här hittar du tips på hur du bör tänka för att hitta rätt i skönhetsdjungeln.

Milda produkter

Känslig hud karaktäriseras av att att den blir lättare röd och irriterad. Rodnad, utslag och strävhet är vanligt förekommande. En känslig hud påverkas oftare av temperaturförändringar, men även av starka ingredienser i hudvårdsprodukter. Därför kan det vara en bra idé att välja milda produkter utan parfym eller aktiva ingredienser som retinol och olika syror. Det är dock inte omöjligt för en känslig hud att använda dessa ingredienser, men huden måste vänjas in försiktigt.

Ekologiska produkter

Ekologiska produkter är ofta mer skonsamma för den känsliga huden eftersom de innehåller naturliga och certifierade ingredienser. Fördelen med ekologiska hudvårdsprodukter är att de är tillverkade av ekologiskt odlade ingredienser, vilket innebär att de odlats utan bekämpningsmedel och konstgödsel. De innehåller därför mindre gifter. Hos Babyface.se hittar du ett brett utbud av ekologisk hudvård samt mineralsmink. Produkter och mer information hittar du här på deras hemsida.

]]>
Ta hand om dig själv och din kropp http://hannahmeh.se/ta-hand-om-dig-sjalv-och-din-kropp/ Tue, 22 Sep 2020 10:55:09 +0000 http://hannahmeh.se/?p=183

När hösten har börjar göra sitt intåg kan det kännas skönt att lägga lite extra tid på att ta hand om dig själv och din kropp efter alla timmar i solen. Varför inte börja från topp till tå med ljuvliga skönhets- och hudvårdsprodukter som lugnar och förnyar både kropp och själ. Välj en dag där du inte har något inbokat, tänd några doftljus och spendera en stund i badet.

Hudvård som ger dig energi

Passa på att använda en härlig kroppskrubb med citrus husmorsskrubb när du ligger i badet för fräscha till huden. Glöm inte att ge fötterna lite extra kärlek! Efter ditt bad, när huden har hunnit mjuka upp sig, smörj in hela kroppen med ett riktigt mjukgörande body butter. Titta in på https://maxenti.com/ för att se vilka olika härliga body butters du kan välja bland, det kommer göra underverk för din hud.

Ge dig själv ett glow med en ansiktsmask

Efter kroppsskrubb och body butter är det dags att ta hand om ditt ansikte. Ge din hy en härligt lyster med en exfoliering ansiktsskrubb och en återfuktande och förnyande ansiktsmask. Ge dig själv ett glow som piggar upp i höstmörkret. Passa på att använda en hemmagjord läppskrubb också med lite honung och socker följt av ett läppbalsam med jordgubbssmak för extra mjuka och kyssbara läppar i höst.

]]>
Städa smyckeskrinet http://hannahmeh.se/stada-smyckeskrinet/ Wed, 26 Aug 2020 08:36:42 +0000 http://hannahmeh.se/?p=168

Har du tiotals, eller kanske till och med hundratals, smycken som ligger hemma och skräpar? Många av oss har massor med smycken som vi aldrig använder. Det kan bero på att smyckena inte längre passar eller att du helt enkelt inte gillar mormors gamla halsband. Guld och ädelstenar är dock värdefullt och om du inte använder dina smycken är det bättre att rensa smyckeskrinet och sälja dem.

Sälj gamla smycken innan du köper nytt

Innan du köper några nya smycken bör du kolla vad du redan har. Sortera dina smycken och gör en hög med allt som du inte använder. Genom att sälja guld och smycken som du inte använder kan du tjäna en rejäl slant. Följ denna länk för mer information om hur du går tillväga. Guld har ett högt andrahandsvärde och det är ju onödigt om smyckena bara ligger och samlar damm.

Sortera och fyll på med nytt

Först när du sorterat och rensat ur skrinet kan du fylla på med nytt. Försök att köpa smycken som kompletterar det du redan äger. Undvik att köpa samma sorts smycken som du redan har. Som komplement till klassiska örhängen eller förlovningsringen kan du istället köpa en trendig fotlänk eller något färgglatt smycke. Våga variera och köpa nya vackra smycken för pengarna som du tjänade när du sålde dina gamla guldsmycken.

]]>
Ta bättre bilder med din telefon http://hannahmeh.se/ta-battre-bilder-med-din-telefon/ Mon, 10 Aug 2020 10:31:57 +0000 http://hannahmeh.se/?p=163

Vare sig om du gillar att ta selfies till ditt Instagramkonto eller om du dokumenterar dina resor runt jorden, är det roligt när bilderna blir så bra som möjligt. Många använder mobilkameran för att det är lättare, snabbare, billigare och är alltid nära till hands. Men det är svårt att slå en systemkameras resultat, såvida du inte tränar och lär dig några nya knep!

Bättre lins

Även de som inte är tränade fotografer kan skapa fantastiska bilder om de har en bra lins och kamera. Kvalitén på bilden och hur den fångar landskap och ljus är helt beroende på inställningar och vad din kameralins klarar av. Idag kan du till och med köpa extralinser som du sätter direkt på din smartphone. Linserna är bättre på att ta in och justera ljuset, samt att du kan ta vidvinkelbilder med bättre resultat! Du hittar flera olika startkit hos Capture The Moment.

Läs på

Mätta din kunskapshunger genom att gå en fotograferingskurs eller läsa på online. Det finns tonvis med material på nätet för den som vill lära sig mer ingående om hur man tar bra bilder. Många professionella fotografer och populära influencers delar gärna med sig om hur just de arbetar och tar kort.

Snabba tips

Här har vi samlat några smarta tips för dig som vill komma igång så fort som möjligt:

  • Ta många bilder av samma sak – ta 10-20 bilder av samma motiv och gör några små justeringar hela tiden. Då har du en samling du kan gå igenom senare och välja ut den bästa bilden.
  • Lek med inställningarna – du vill ta bilder som du gillar och tycker är läckra. Du behöver inte följa proffsens regler angående exponering och filter. Lek med inställningarna som du telefon eller appar erbjuder och skapa din signatur.
  • Strunta i zoom-knappen – zoomfunktionen på en telefon är inte bra och ger dig inte den knviskarpa skärpa som en systemkamera med rätt lins kan få. Där det är möjligt, gå alltid närmre istället för att zooma.
]]>
Träna Judo – tips för nybörjare http://hannahmeh.se/trana-judo-tips-for-nyborjare/ Wed, 24 Jun 2020 10:26:42 +0000 http://hannahmeh.se/?p=157 Att börja träna judo är enkelt! Det är bara att kontakta en judoklubb som ligger i närheten och be om att få titta på en träning eller komma dit och provträna. Några speciella träningskläder behövs inte i början. Det räcker med att ha långa mjuka byxor och en långärmad tröja. Du får inte ha några smycken på dig och det gäller att dina tå- och fingernaglar är korta så att de inte kan skada dina träningspartners. När du börjar träna så får du det klassiska vita bältet. När du sedan (visat att du klarar en viss teknik blir du uppgraderad.

Judons regler

1882 grundade Jigoro Kano som då, vid 22 års ålder uppnått högsta nivån inom flera olika jujutsu-stilar. Judon var då inte lika populär och erkänd som den är idag. Men tack vare att lärjungar till judon vann allt fler tävlingar mot andra skolor så ökade judon i popularitet. Det finns flera olika tekniker inom judo och de flesta brottningstekniker är tillåtna så länge teknikerna inte bryter mot judons regler. Du får dessutom använda dig av din motståndares dräkt för att vinna matchen. Vi kommer diskutera mer om dräkten i nedanstående del. Judo är jättebra för självförsvar, personlig utveckling och motion!

Utrustning

Judo är ingen materialsport. Det enda som krävs i utrustning är en så kallad judogi vilket är det japanska ordet för “judodräkten”, som består av en jacka och byxa. Sedan krävs endast ett bälte som kallas obi. Din judogi och bälte kan du köpa på flera olika ställen. En bra, prisvärd och säker leverantör som dessutom är proffs på kampsportsutrustning och levererar allt från judogi, bälten och mattor med mera är jabb.se. Så ta av dig dina smycken, klipp dina naglar, fläta upp ditt hår och knata ned till din lokala dojo för att uppleva en fantastisk träningsform som är väldigt rolig!

]]>
Så gör du fynd på nätet http://hannahmeh.se/sa-gor-du-fynd-pa-natet/ Tue, 23 Jun 2020 09:27:55 +0000 http://hannahmeh.se/?p=151 E-handeln har verkligen förändrat vårt sätt att konsumera. Från att tidigare ha jagat runt på stan från en fysisk butik till nästa för att hitta det vi söker, kan vi idag göra en stor del av både efterforskningar och faktiska inköp online. Detta har för- och nackdelar. Risken är att vi överger våra lokala butiker i alltför stor utsträckning, samt att vissa företag får svårt att klara av den ökande prispressen på nätet. Men rätt använt kan näthandeln vara till stor hjälp för oss konsumenter, som här har möjlighet att se och jämföra ett stort utbud av produkter och priser.

Handla smartare

Att handla på nätet innebär att du har tillgång till ibland hundratals eller tusentals återförsäljare, beroende på vilken typ av vara du är ute efter. Förutsatt att du gör kloka sökningar, och att e-butikerna är väl uppbyggda, med bland annat logisk taggning av produkterna, kan du här hitta exempelvis storlekar och färger som saknas på annat håll. Dessutom gäller det som regel att många varor säljs till bättre pris online jämfört med traditionella butiker, på grund av lägre omkostnader. Därför kan smart shopping på webben resultera i att du kommer över exakt den produkt du var ute efter, vilket gör att du tenderar att behålla den längre.

Obegränsat utbud?

”Obegränsat” är ett stort ord att använda. Men urvalet av produkter som går att köpa online blir allt bredare. Idag kan du hitta allt från mat, dryck, medicin och kosmetikprodukter, till mode, design och inredning, eller digitala produkter och tjänster, som streamingtjänster, försäkringar eller abonnemang. Vissa typer av varor vill du kanske helst hålla i och uppleva på riktigt innan köp. Å andra sidan erbjuds i de allra flesta fall enkla returer, om du inte skulle bli nöjd. Säkra kort att beställa på nätet är exempelvis saker du har köpt tidigare, samt produkter som böcker och filmer, där du kan läsa dig till deras egenskaper.

]]>